< ОбратноНовини

Продават вилата на Бениамино Джили

Световноизвестният италиански тенор Бениамино Джили има грандиозно имение, построено през 20-те години на миналия век, когато самият той е бил на върха на славата си след успехите, постигнати в Северна Америка. То се намира на хълма Монтариче, само на 4 километра от Адриатическо море, между районите на Лорето, Порто Реканати и Реканати, в италианския регион Марки.

Строежът е започнал необичайно през 1927 г. - със страхотна вечеря, на която бяха поканени над 400 души. Строителството е организирано от брата на певеца, Катерво, професор по изящни изкуства, и архитекта Флорестано Ди Фаусто. Резултатът е грандиозен комплекс в стил ар нуво с повече от 60 стаи, включително заседателни зали, стая за пушачи, стая за игри, множество стаи за гости, 20 бани и дори параклис. Имението разполага и с парк от 6 хектара.

През 60-те години синовете на тенора продават Вила Джили на бизнесмен от Мачерата. Сега вилата се продава на търг, който ще се проведе на 24 февруари 2021г., след като съдът в Мачерата разпореди продажбата й през 2015 г. след поредица от спорове относно разпределението на активите между наследниците на бизнесмена. Началната цена възлиза на 8 милиона евро. От 2003 г. Вила Джили е обявена от Регионалното управление за наследство и култура за забележителност от исторически и художествен интерес, така че италианското министерство на културните ценности може да упражни правото на първи отказ в случай на продажба.

 

Коментари по темата

comments powered by Disqus

Последни новини