< ОбратноНовини

„Ковънт гардън“ поставя балет за живота на Жаклин дю Пре

Балетна постановка, базирана на живота на Жаклин дю Пре, ще представи Кралския балет в Лондон. Това е един най-важните акценти през сезон 2019-20, чиято програмата вече е обявена.

След успеха на балетите си „Джейн Еър“ и „Виктория“, хореографката Кати Марстън ще направи своя дебют на престижната сцена в Кралската опера, след като подробно проучва живота на британската виолончелистка, която умира от множествена склероза през 1987г.

„Мисля, че няма друг толкова страстен артист като Жаклин дю Пре, а Кати е правилният човек да се справи с тази задача," заяви за "Гардиън" артистичният директор на Кралския балет Кевин О'Хеър. „Тя има проницателен стил на разказване на истории и достига до истинските им същности“, допълва той. За да създадат постановката, Марстън и О'Хеър си уговарят среща с бившия съпруг на Дю Пре, диригентът Даниел Баренбойм, за да обсъдят идеята. „Мисля, че го докоснахме с онова, което му разказахме на срещата“, сподели О'Хеър. „А Баренбойм ни отвърна: Да, хайде, направете го!“

Балетната музика е написана от Филип Фийни. Спектакълът предстои да бъде поставен в Кралската опера от 17 февруари до 4 март 2020 година.

 

Коментари по темата

comments powered by Disqus

Последни новини