< ОбратноЗа нас

Радио Classic FM е част от bTV Radio Group, която включва шест радиостанции - bTV Radio, Classic FM, Jazz FM, N-Joy, Z-Rock и Melody.

bTV Radio Group е част от bTV Media Group. bTV Media Group e представител на семейството на Central European Media Enterprises (CME), която е и мажоритарен собственик на българската медийна група. CME е водеща медийна и развлекателна компания в Централна и Източна Европа. Компанията е основана през 1994 г. и освен в България, управлява водещи медийни компании и в Хърватска, Чехия, Румъния, Словакия и Словения. Повече за CME >>

София - 88 MHz

 

Класик ФМ Радио започва да излъчва на 19 декември 1994 година. Това е първата и единствена радиостанция за класическа музика в България. Излъчва заедно с програмата на радио Нова Европа.В момента излъчва на честотата на радио Алма Матер с обща програма „Алма Матер – Класик ФМ"

Класик ФМ радио е организатор на много концерти и на ежегодния цикъл: "Концертмайсторите"

Билети и абонаментни карти можете да закупите на касата на зала "България" или на интернет адрес:

www.ticketsbg.com

Класик ФМ радио е организатор на "Европейски музикален фестивал" в пет града на България - София, Пловдив, Плевен, Русе, Варна. Класик ФМ радио има собствен оркестър.